fredag 21 november 2008

Statskupp

19 kap. §1, brottsbalken

"Den som, med uppsåt att riket eller del därav skall, med våldsamma eller eljest lagstridiga medel eller med utländskt bistånd, läggas under främmande makt eller bringas i beroende av sådan makt eller att del av riket skall sålunda lösryckas, företager handling som innebär fara för uppsåtets förverkligande, dömes för högförräderi till fängelse i tio år eller på livstid eller, om faran var ringa, i lägst fyra och högst tio år."

243 röstade ja, 39 röstade nej, 13 lade ner sina röster och 54 var icke närvarande. Så såg det alltså ut när riksdagen sålde ut Sverige till Europas Förenta Stater.

Makten flyttas från Stockholm till Bryssel/Strasburg och den lilla makt vi haft hittills inom EU blir ännu mindre. En smärre statskupp av Alliansen och Socialdemokraterna alltså. På Irland stod Sinn Féin upp mot vansinnet, i Sverige; Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Landsfader Ohly, det kanske vore något.

Sverigedemokratisk ungdom har anmält de 243 ledamöter som röstade ja till en svensk anslutning till Lissabonfördraget för högförräderi. En fällande dom eller ens en utredning är väl ingenting att hoppas på. Men ändock, ett hedervärt initiativ.

Inga kommentarer: