lördag 30 augusti 2008

Kassakö

Jag, liksom många med mig, avskyr att stå och känna min allt för värdefulla tid rinna ifrån mig i kassköer. Här följer fem smarta tips för att välja rätt kö:

1. Låg snittålder - välj kön med lägst snittålder. Pensionärer har en förmåga att vara långsamma med varuhanteringen, betala med långsamma kontanter, ej förstå vilket håll de ska dra/sätta i kortet samt att de ofta räknar växeln, jämför med kvitton och tror sig vara lurade. Detta tar en avskyvärd tid.

2. Undvik minoriteter - se till att välj en kö där så få minoritetsgrupper som möjligt är representerade. Dessa är ofta långsamma med att lägga upp varor och krånglar ofta genom att inte kunna göra sig förstådda eller inte förstå själva.

3. Räkna kunder - bedöm kön efter hur många kunder den innehåller, ej mängden varor. Om du följt de tidigare två punkterna så kommer du förhoppningsvis hamnat i en kö med människor som raskt langar upp en hel vagn med varor på bandet i samma takt som en medlem av klassen äldre minoritet får upp en handfull saker ur den medhavda barnvagnen.

4. Välj kassör - äldre & bekanta ansikten är att föredra. En ej tidigare beprövad/bevittnad kassör kan vara fullkomligt idiot och krångla ännu mer än de två grupperna jag tidigare varnat för. Exempel: "Är det här kvisttomater eller svenska?" Var dock vaksam på att äldre kassörer ibland kan vara trötta på jobbet och sitta och mölja i kassan. Vi vill såklart ha dom som med van hand processerar ett högt antal varor/minut.

5. Läten - sucka demonstrativt och dunka med korgen vid krånglande kunder. Även om det kanske inte snabbar på processen så bäddar det för att kunden förstår att den är idiot och anstränger sig lite mer för att det inte ska vara så övertydligt nästa gång. Tänk framtid.

1 kommentar:

Tinalinatiny sa...

Grymma tips, ska testas med en gång, haha.