torsdag 30 oktober 2008

Märgpipa

Har jag drömt eller var det populärt med sånnadär virkade hättor bland tjejer för en massa år sen? Fult var det i alla fall.

Nån vidrig kärring på Aftonbladet som gnäller om att det finns för lite märgpipa och dylikt kokkött i affären. Är det så illa ställt att folk inte kan koka kött, undrar hon. Kanske är det så enkelt att kokat kött inte är så värst gott och vår svenska matkultur infattar mer exotisk mat som kebab, sushi och dylikt nu för tiden än rötter och småsten som dom åt på 1800-talet. En av de få kokköttsrätter som är god är väl dillkött, och då är det mest såsen som är god i alla fall.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det finns massor av rätter där man kokar kött. Mums. Gott och nyttigt. Kolla in gamla kokböcker. Visst har det kommit en massa spännande nya rätter från andra länder. Men det är synd att den gamla kokkonsten försvinner. Det ena borde inte utesluta det andra.